utorok 11. februára 2014

Tři variace na Anděla

V Prahe, teraz. Kroky, strechy, zvuk tramvaje, čajky, čajky, labute, mŕtve holuby. Blato na topánkach, zatúlané perie. Krchovského alžbetínske čelo a undergroundový večierok U NÁS VĚ SKLEPĚ . Kroky, kroky, čajky postupne miznú z oblohy, zažínajú sa lucerny, v staničnom bistre sa na polievku zliezajú pankáči. Ako sa na dlažbu leje svetlo, zateká do štrbín. Zvuk tramvaje, škrtnutie zápalky, anjel s chuťou vyfúkne cigaretový dym do zemitej vône pražského večera. 

Myslím na Filipa Topola, možno bol tiež Anděl. 

10 komentárov:

  1. Toho posledního anděla znám dokonce snad osobně. Je krásné, jakou pestrostí ta Praha a obzvláš´t samotný Karlův most hraje..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ze, ten Karlov most je samostatna krajina, aj napriek tomu, ze vzdy su tam turisti, cajky, suveniry, poulicni umelci a ludia s tajnymi prianiami dotykajuci sa ochytaneho miesta na sochach, tak tam zakazdym objavim nieco nove, atmosfera je ina, vtaky lietaju inac...

      Odstrániť
  2. Máš nádherný blog!
    Krásne jemné, poetické a premýšľavé. Melancholické, stíšené, veľaobsažné. Zahreje, poteší, inšpiruje. Preletela som všetko a ešte sa budem k jednotlivým vracať.
    Od dnes som tvoja verná fanynka!
    :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oo, vďaka, si ma potešila... cíť sa tu vítaná, rada Ťa pohostím virtuálnym obrazovo-slovným kapučínom s melancholicky vädnúcou penou!

      Odstrániť
  3. taktiež sa mi páči tvoj blog, len nejak sa mi nedá ťa sledovať. Neviem či to nie je možné alebo som len negramotná :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jooj no to sa aj mne deje pri niektorych blogoch, chvilu to ide a zrazu nie, cudesne zapchate virtualne potrubia...:/ a dakujem:)

      Odstrániť
  4. Objevila jsem tvůj blog docela náhodou, díky tvému komentáři u Lucy Bumpkin.. a je vážně nádherný! Těším se, že ho projdu celý.. Ty fotky!! (A trochu jsem si zavzpomínala na dobu, kdy mi bylo dvacet. Psí vojáci, večírky a dlouhé vlasy s ofinou..:) Dík♥)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ♥ Nazeram do Tvojich okien, vetrim spriaznenost zhmotnenu v ciernom kralikovi na bielej salke:)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. júj, ďakujem, pre ctených hostí si aj klobúk s pávim perom nasadím, aj pukerlík vystrúham (hoci som nikdy nevedela ako presne na to)

      Odstrániť