pondelok 2. marca 2015

Prebúdzanie medveďov

Kilometre vyľudneným lesom, viem, čo robiť keď mi cez cestu prejde čierna mačka, ale neviem čo robiť keď cez cestu prebehne vyplašená srna. Napiť sa z potoka, zmeniť sa tiež na srnu, bežať, bežať ako rok, už je marec. Najradšej mám tieto medziobdobia: okamih pred tým, než všade vypukne zeleň, než je jar príliš rozjarená a človek nepokojný, trochu zbláznený. Ešte chvíľu všade len béžová, hnedá, zlatá, minuloročné lístie. Ideálne svetlo kĺžuce medzi nahé telá stromov: nachvíľu zadržať dych, potom sa zhlboka nadýchnuť, stáť na čistinke a mať v hlave čisto.

Cestou domov míňame domy s divokými záhradami, prístupovými cestami zhltnutými popínavými rastlinami. Domy čarodejníc, až budem stará a s dvadsiatimi mačkami, tiež chcem v takom žiť.

7 komentárov:

  1. ach keď tak pozerám na tie tvoje fotografie am ma se*ie, že som stále "zatvorený" v meste...bolo by sa cez víkend sa niekde vybrať a hlavu vyvetrať a konečne aj foťák zobrať :)

    tá prvá je skvelá :)

    http://bezfarebnysvet.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako to píše Hviezdoslav? že "von z úzkej izby?" .) les je skvelý, s foťákom i bez

      Odstrániť
  2. krásné! Srnku takhle zachytit,jů

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, pri stretnutí so srnkou mám vždy taký slávnostný pocit, aj keď táto mala celkom naponáhlo, asi bežala na inú slávnosť.

      Odstrániť
  3. Thank you so much for your lovely comment! I enjoyed reading it very much. I love this poem also a lot. Now I'm happy that I've found your blog because your photographs look so so beautiful and I love this hat :D it's so lovely :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thanks darling, you are sweet. That hat has even a name, it is Mr. Bear (how surprising and original name!:D People sometimes laught at him/me, but who cares anyway, and...there are no people in the forest:)

      Odstrániť
    2. Ohh I love Mr. Bear on you! :)

      Odstrániť